Groningen blij met aankopen: "Plaatje krijgt kleur"

28 juni 2013, 16:29

FC Groningen presenteerde vrijdagmiddag twee fraaie aanwinsten. NAC Breda-steunpilaar Eric Botteghin en Giliano Wijnaldum, aan het eind van vorig seizoen basisspeler bij AZ, tekenden in Euroborg. Henk Veldmate, de manager technische zaken van FC Groningen, denkt dat zijn club een mooie slag geslagen heeft. "We zijn goed op weg het plaatje steeds meer kleur te geven", zegt hij op de clubwebsite.

Botteghin is gehaald als vervanger van Virgil van Dijk, die onlangs de overstap naar Celtic maakte. "Botteghin is een sterke, ervaren verdediger, die het Nederlandse voetbal goed kent. Met zijn wedstrijdinstelling en –mentaliteit is hij een speler die past bij FC Groningen en bij ons publiek", denkt Veldmate. Ook over de komst van Wijnaldum, een linkerverdediger, is hij enthousiast. "Met Giliano hebben wij een speler met potentie in huis gehaald, die niet alleen als linksback uit de voeten kan, maar ook als centrumverdediger. Bovendien heeft hij drang naar voren en geeft hij aanvallende impulsen aan zijn spel. Wij zien volop mogelijkheden voor en met hem."

Afgelopen weekend haalde FC Groningen al middenvelder Nick van der Velden binnen. Hij is afkomstig van NEC en speelde in het verleden onder meer voor AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen