Van Marwijk verkiest NOS boven Turkse topclubs

27 juni 2013, 10:11

Bert van Marwijk laat de kans schieten om als hoofdcoach aan de slag te gaan in de top van het Turkse voetbal. De oud-trainer van Feyenoord, Borussia Dortmund en het Nederlands elftal stond in de belangstelling van Besiktas en Fenerbahçe, maar geeft er de voorkeur aan om zijn huidige baan als analist bij de NOS aan te houden.

"Met Besiktas heb ik een tijdje terug persoonlijk gesproken, Die kwamen naar Nederland en wilden dat ik er direct trainer zou worden. Met Fenerbahçe is er via via contact geweest. Op zich spreekt het me aan. Werken in de top van Turkije, met kans op de titel en Champions League-voetbal en met financiële mogelijkheden om spelers te halen", zegt Van Marwijk in AD Sportwereld. Mede door de huidige chaos in Turkije en de Europese uitsluiting van beide clubs, is hij afgehaakt. Hij blijft nu als analist werken bij de NOS. "Ik wilde wel eens ervaren hoe het vak van analyticus is en het is mij goed bevallen. De NOS kennelijk ook, want zij willen ook graag door."

"We zijn eruit voor komend seizoen", vervolgt de 61-jarige Van Marwijk. "Ik schuif nog vaker aan bij de Champions League en Studio Voetbal. Voorlopig is het contract voor één jaar, met de clausule dat ik altijd kan ingaan op een aanbieding uit het voetbal waar ik geen nee tegen kan zeggen. Er kan een club komen die me echt overtuigt."

Van Marwijk zit als trainer zonder werk sinds het teleurstellend verlopen EK 2012.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen