Komst Wuytens naar AZ rond: "Hij brengt balans"

24 juni 2013, 18:54

Beide partijen bereikten begin deze maand al een mondeling akkoord, maar de transfer van Jan Wuytens naar AZ is maandag definitief afgerond. De verdediger zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2017 in Alkmaar.

"Met Jan Wuytens hebben we een zeer ervaren speler met leiderschapskwaliteiten aangetrokken", zegt Earnest Stewart, de directeur voetbalzaken van AZ, op AZ.nl over de komst van de 28-jarige centrumverdediger. "Hij brengt balans in onze selectie. Ook heeft hij bewezen dat jong talent zich aan zijn zijde uitstekend kan ontwikkelen. Jan is een moderne centrale verdediger, met zowel defensieve als opbouwende kwaliteiten. Daarnaast kan hij met zijn fysieke kracht erg nuttig zijn bij standaardsituaties."

Wuytens, die eerder voor FC Utrecht en Heracles speelde, is blij met deze nieuwe stap in zijn carrière. "AZ is een mooie club met leuke mensen. Samen met het team ga ik er alles aan doen om weer om Europees voetbal te spelen. Ik hoop niet alleen dat ik mezelf hier kan ontwikkelen, maar ook dat ik het team beter kan laten spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen