Spanje simpel naar derde zege, ook Uruguay door

23 juni 2013, 22:52

De Confederations Cup krijgt twee, op papier, prachtige halve finales. Spanje en Uruguay schaarden zich zondag onder de laatste vier, nadat Brazilië en Italië eerder al zeker waren van een plek in de halve eindstrijd. Brazilië strijdt met Uruguay om een plek in de finale, de andere halve finale is een herhaling van de EK-finale van 2012.

Dat Spanje en Uruguay de halve finale gingen halen, was voorafgaand aan de laatste wedstrijden in Groep B eigenlijk al vrijwel zeker. Alleen als Nigeria zou winnen van wereldkampioen Spanje en Uruguay zich zou verslikken in Tahiti, kon daar nog verandering in komen. In beide wedstrijden bleef een stunt echter uit. Spanje won met 3-0 van de Nigerianen, Uruguay maakte er acht tegen de kampioen van Oceanië.

Met name Spanje liet opnieuw zien hoe verschrikkelijk goed het kan voetballen. Tegen Nigeria, dit jaar winnaar van de Afrika Cup, had het zijn gewenste voorsprong al na drie minuten te pakken. Na een prachtige aanval, waarbij de meeste Spanjaarden de bal slechts één keer raakten, rondde linkerverdediger Jordi Albi van dichtbij af. Een kwartier na rust tekende Fernando Torres voor de 2-0. De spits, die op de bank moest beginnen, kopte een voorzet vanaf de linkerkant fraai binnen. Dit was alweer Torres' vijfde doelpunt van het toernooi, nadat hij er tegen Tahiti vier in had weten te leggen.

Uruguay kan zich opmaken voor een confrontatie met Brazilië. Het land stuurde tegen Tahiti een B-team het veld in, maar ook zonder Luis Suarez, Diego Forlan en Edinson Cavani was het veel te sterk voor de eilandbewoners. Het werd uiteindelijk 8-0, onder meer door vier doelpunten van Abel Hernandez. Opvallend genoeg eindigden beide teams het duel met tien man. Andrés Scotti (Uruguay) en Teheivarii ludivion (Tahiti) kregen twee keer geel en moesten het laatste half uur van de wedstrijd missen.

De halve finales van de Confederations Cup zijn 26 en 27 juni. Op 26 juni staan Brazilië en Uruguay tegenover elkaar, een dag later speelt Spanje tegen Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen