Kiev haalt Belgisch voetballer van het jaar

Kiev haalt Belgisch voetballer van het jaar

21 juni 2013 – Dieumerci Mbokani vervolgt zijn carriere bij Dinamo Kiev. De Oekraïnse topploeg heeft met de Belgische Gouden Schoen-winnaar een akkoord bereikt over een contract voor vier seizoenen. In Kiev krijgt de Congolees onder meer te maken met Jeremain Lens, die eerder deze week al de overstap maakte naar de ploeg van trainer Oleg Blokhin.

Anderlecht-manager Herman van Holsbeeck baalt van het vertrek van de 27-jarige aanvaller, maar droogt zijn tranen met de financiële vergoeding die zijn club tegemoet kan zien. "De overgang had heel wat voeten in de aarde. Het vertrek van Dieu is een aderlating op sportief vlak, maar het akkoord voldoet wel aan wat we financieel hadden vooropgesteld. Iedereen bij Anderlecht wil Dieumerci bedanken voor zijn hulp op weg naar de titel in de twee voorbije seizoenen."

Mbokani streek in 2006 neer bij Anderlecht, maar vertrok al na één jaar naar aartsrivaal Standard. Na mislukte avonturen bij Monaco en Wolfsburg keerde hij twee jaar geleden terug in Brussel. Hij leidde de ploeg van trainer John van den Brom de afgelopen twee seizoenen naar de Belgische titel.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 16 februari 2020

  2. zaterdag 15 februari 2020