Ghoochannejhad kroont zich tot held van Iran

18 juni 2013, 15:54   Bijgewerkt: 18 juni 2013, 16:07

Reza Ghoochannejhad heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt in Iran. De in Nederland opgegroeide aanvaller bezorgde het Perzische land dinsdag een 1-0 overwinning bij Zuid-Korea en daarmee een plek op het WK 2014 in Brazilië.

In het Zuid-Koreaanse Ulsan maakte Ghoochannejhad na een uur spelen het enige doelpunt. De oud-speler van onder meer SC Heerenveen, Go Ahead Eagles en Cambuur snoepte de treuzelende Kim Young-Gwon de bal af en rondde vervolgens fraai af. Ondanks een Zuid-Koreaans overwicht bleef het bij 0-1.

Daardoor bereikt Iran als winnaar van groep A in de Aziatische zone het WK, volgend jaar zomer in Brazilië. Ondanks het verlies gaat Zuid-Korea als nummer twee verder. De nummer vier van het WK 2002 blijft op doelsaldo Oezbekistan voor. Dat land won thuis, ondanks een 1-0 achterstand, met 5-1 van Qatar.

Uiteindelijk komt Oezbekistan slechts één treffer tekort. Na een uur stonden de Oezbeken in het eigen Tashkent nog met 1-0 achter, maar door een inhaalrace mochten ze toch weer hopen. De eindsprint kwam echter nét te laat.

Oezbekistan mag nog wel de play-offs in. Daarin treft het de nummer drie van poule B, Jordanië of Oman. De winnaar van dat tweeluik speelt vervolgens tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika om een WK-ticket. Japan en Australië eindigden als eerste en tweede in groep B en mogen dus rechtstreeks naar de mondiale titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen