Beenhakker krijgt adviserende rol op Trinidad

18 juni 2013, 11:07

Leo Beenhakker keert definitief terug bij Trinidad & Tobago. De Rotterdammer gaat een adviserende rol vertolken bij The Soca Warriors. De verwachting was dat hij tijdelijk als bondscoach aan de slag zou gaan, maar die functie zal op voorspraak van Beenhakker worden ingevuld door Stephen Hart.

Beenhakker staat in Trinidad & Tobago te boek als een held, nadat hij het land naar het WK 2006 in Duitsland leidde. Daar werd in de poulefase zelfs een punt gepakt tegen Zweden (0-0). "Na het WK in Duitsland is het contact natuurlijk altijd enigszins gebleven met de bond van Trinidad", zegt Beenhakker in gesprek met Voetbal International. "De bond wil een nieuwe richting in, want de laatste jaren is de boel een beetje in het slop geraakt."

"Ik ga een beetje op de achtergrond fungeren. De naam die er aan de functie hangt is verder niet zo belangrijk. Voorlopig gaan we eerst twee maanden inventariseren. Begin juli reis ik af naar Trinidad en zal dan ook met de ploeg meereizen naar Amerika voor de Gold Cup. Daarna zien we verder", vervolgt Beenhakker. "Zij willen graag mijn expertise en die stel ik gaarne beschikbaar voor een organisatie waar ik eerder met veel plezier heb gewerkt."

Hart was lange tijd bondscoach van Canada. In 2007 bereikte hij met de Noord-Amerikanen de halve finales op de Gold Cup.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen