Jong Oranje ondanks veldoverwicht naar huis

15 juni 2013, 22:24   Bijgewerkt: 16 juni 2013, 01:23

Het is Jong Oranje niet gelukt de eindstrijd van het EK in Israël te bereiken. De talenten van bondscoach Cor Pot hadden zaterdag in de halve eindstrijd tegen Jong Italië lange tijd het betere van het spel, maar Fabio Borini bezorgde de Italianen tien minuten voor het einde de winst: 1-0. Daardoor mag La Squadra Azzurra dinsdag aantreden in de finale tegen Spanje, dat Noorwegen met 3-0 versloeg.

In Nederland was het enthousiasme over Jong Oranje voor aanvang van het evenement in Israël groot, aangezien ruim de helft van de selectie ervaring in het grote Nederlands elftal heeft. Maar Jong Italië kan ook een heel behoorlijk ploegje formeren, met talenten als Marco Verratti, Ciro Immobile en Lorenzo Insigne. Van laatstgenoemde stond zijn meespelen overigens enige tijd op de tocht, maar op de ochtend voor de wedstrijd werd de aanvaller van Napoli fit verklaard.

Jong Oranje startte weer in zijn vertrouwde opstelling, waarmee in de poulefase van Duitsland en Rusland werd gewonnen. Omdat de Nederlandse talenten toch al zeker waren van een plek bij de laatste vier, koos bondscoach Pot ervoor om tegen Spanje een B-elftal het veld in te sturen. Dat nam niet iedereen de keuzeheer in dank af, helemaal omdat er kansloos met 3-0 werd verloren van de titelverdediger.

Italië gunde Nederland de bal en liet de tegenstander het spel maken. Waar Pot op een 'on-Italiaans Italië' rekende, loerden de Zuid-Europeanen juist op de counter. Dat leverde twee keer bijna succes op, via Immobile en Fabio Borini.

Jong Oranje ging daarna nog wel op zoek naar de 1-1, maar dat was tevergeefs. Daardoor laat de derde Europese titel, na 2006 en 2007, nog even op zich wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen