Bondscoach Spanje looft 'sensationele' De Gea

Jw
12 juni 2013, 22:34

Spanje won woensdagavond vrij eenvoudig van Nederland. De bondscoach van Jong Spanje was na afloop lovend over zijn team, maar in het bijzonder zijn doelman David de Gea.

"Ik ben blij dat we weer geen doelpunt tegen hebben gekregen. Onze teamprestatie was goed, maar De Gea stak er bovenuit met twee of drie sensationeel goede reddingen", aldus Julen Lopetegui op de website van de UEFA. De doelman van Manchester United was inderdaad in goede doen. Zo hield hij vlak voor zijn neus Mike van der Hoorn van het scoren en keerde hij ook een harde vrije trap van Memphis Depay.

Nederland trad aan met een volledig gewijzigd elftal, omdat de ploeg al geplaatst was voor de halve finale. Maar ook de Spaanse bondscoach gaf zeven basisspelers rust. Bij Spanje vielen de wijzigingen echter nauwelijks op. "Ik ben tevreden met de inzet en de houding van de hele groep. Er waren zeven wijzigingen en ik ben blij dat ik de andere jongens speeltijd kon geven. Het werd 3-0, maar ze hadden nog vaker kunnen scoren", aldus Lopetegui.

Spanje treft in de halve finale Jong Noorwegen, de nummer twee van de andere groep op het EK. Jong Oranje ontmoet het sterke Jong Italië.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen