Pot toch positief: "Viel me niet tegen"

Jw
12 juni 2013, 20:44

Bondscoach Cor Pot maakt zich nog geen zorgen na de nederlaag tegen Jong Spanje (3-0). Hoewel de beloften van Nederland weinig in te brengen hadden tegen de Spanjaarden, was de keuzeheer na afloop tegenover Eredivisie Live tevreden over de verrichtingen van zijn tweede elftal.

"Het eerste kwartier vond ik het redelijk. We durfden met lef te spelen. Toen Spanje het initiatief nam speelden ze fantastisch voetbal, daar heb ik van genoten. Daarna moesten we 1-1 maken, maar Mike van der Hoorn is geen spits, dat hebben we gezien", doelde Pot op de enorme kans die de Utrecht-verdediger om zeep hielp.

Van der Hoorn had de stand toen gelijk kunnen trekken, maar Spanje liep na die kans juist uit naar 2-0. "In de tweede helft heb ik een behoorlijk herstel gezien van onze ploeg. Bij 2-0 konden we weer 2-1 maken, dan weet je niet wat er gebeurt. In plaats van 2-1 wordt het 3-0. Dat zijn de statistieken."

"Wij gingen mee met de bewegingen van Spanje. In de tweede helft heb ik een middenvelder iets terug gehaald, toen zag je dat we vaker aan voetballen toekwamen. Al met al vond ik het helemaal niet zo tegenvallen."

Jong Oranje treft zaterdag in de halve finale Jong Italië, dat wel als eerste eindigde in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen