Geen huurlingen meer voor Eindhoven en Almere

Jw
11 juni 2013, 09:47   Bijgewerkt: 11 juni 2013, 09:52

De toetreding van Jong Ajax en Jong PSV tot de Jupiler League heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor Almere City en FC Eindhoven. De satellietclubs van respectievelijk Ajax en PSV krijgen straks geen talentvolle huurlingen meer toegeschoven. "We hebben geen spelers over", heeft PSV al aangegeven.

Het is een vast gebruik dat talenten van Ajax en PSV vlieguren mogen maken in de Jupiler League. Daarom werden de samenwerkingstrajecten met Almere en Eindhoven ook zo gewaardeerd. Maar vanaf komend seizoen mogen de twee topclubs, samen met FC Twente, zelf een beloftenteam uit laten komen in de eerste divisie. Verhuren is dus niet meer nodig.

"We hadden hier al een tijdje rekening mee gehouden", zegt FC Eindhoven-directeur Smulders in het AD. "Daarom hebben we reeds een autonome selectie op poten gezet. Hoe het met de rest van de samenwerking gaat, daar ligt alles nog over open."

Smulders is echter niet bang dat het ook eigen talenten zal kwijtraken. "Stel je bent spits van FC Eindhoven. Zou je naar PSV gaan, dan krijg je daar te maken met een eerste spits van PSV I. En achter hem zit Locadia, die weer geregeld in de beloften voetbalt. Jij als spits komt dan op de bank bij Jong PSV. Dan kun je beter bij FC Eindhoven blijven, waar je wél aan voetballen toekomt", beredeneert de directeur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen