Mulenga belangrijk voor winnend Zambia

8 juni 2013, 17:34

Jacob Mulenga heeft zijn land Zambia aan de koppositie in WK-kwalificatiegroep D van de Afrikaanse zone geholpen. Met twee doelpunten had de aanvaller van FC Utrecht een aanzienlijk aandeel in de 4-0 overwinning van zijn ploeg op Lesotho.

Mulenga opende voor rust de score en maakte er na 64 minuten 3-0 van, vlak nadat Chris Katongo het tweede Zambiaanse doelpunt gemaakt had. In de slotfase maakte Collins Mbesuma nog de 4-0 voor de Afrikaanse kampioen van 2012.

Zambia neemt door deze zege de koppositie in de groep over van Ghana. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Zambia één punt voorsprong. Beide landen staan begin september, in Ghana, nog een keer tegenover elkaar. Alleen de winnaar van de groep gaat door naar de laatste ronde van het Afrikaanse kwalificatietoernooi.