Coach Ruijs wil naar MVV: "Moet geduld hebben"

6 juni 2013, 14:16

Tini Ruijs wil de kans om hoofdtrainer van MVV te worden niet laten schieten. Zijn huidige werkgever Roda JC wil echter niet meewerken aan het vertrek van de coach, die afgelopen seizoen de A1 van de Kerkraadse club onder zijn hoede had. Ruijs heeft inmiddels een arbitragezaak aangespannen, zegt hij in Voetbal International.

"Ik begrijp dat Roda mij wil behouden. Want ik mag best zeggen dat ik vorig seizoen een buitengewone prestatie heb geleverd. De A1 is kampioen geworden, spelers hebben zich goed ontwikkeld, veel jongens krijgen nu een contract aangeboden. Jammer om dan weer te vertrekken. Maar er zijn niet zo veel vrije profclubs en ik heb begrepen dat bij MVV wel vijftig of zestig trainers hebben gesolliciteerd. Als je dan zo'n kans krijgt, zouden mensen je best wat mogen gunnen", zegt de coach in het blad.

De door Ruijs (56) aangespannen arbitragezaak dient pas woensdag 19 juni. "Dat duurt erg lang helaas. Ik moet geduld hebben en dan hopen dat we eruit komen."

Bij MVV moet Ruijs de opvolger worden van René Trost, die de afgelopen drie jaar op de bank zat in Maastricht. Hij wilde deze zomer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen