Italiaanse bond treedt hard op tegen racisme

4 juni 2013, 20:56   Bijgewerkt: 4 juni 2013, 22:24

De Italiaanse voetbalbond FIGC gaat voortaan hard optreden tegen discriminatie en racisme. Clubs waarvan de supporters in de toekomst herhaaldelijk in de fout gaan, kunnen zelfs uit de competitie gezet worden.

Racisme is al jaren een groot probleem in het Italiaans voetbal. Mario Balotelli is de laatste maanden vooral het doelwit van respectloze supporters. Clubs waarvan de fans in de toekomst in de fout gaan, zullen een deel van hun stadion afgesloten zien worden. Gaat het daarna nog een keer verkeerd, dan krijgt de club een boete van 50.000 euro en moet ze één duel achter gesloten deuren spelen.

Indien de aanhangers zich daarna nog steeds hardleers tonen, worden meer wedstrijden van hun team zonder publiek afgewerkt. Ook behoren een reglementaire nederlaag, puntenaftrek en zelfs uitsluiting tot de mogelijkheden.

Spelers die zich schuldig maken aan racisme of discriminatie, worden automatisch voor minimaal tien speeldagen geschorst, zo laat de FIGC weten. Dat is een verdubbeling van de huidige straf en sluit aan bij de nieuwe UEFA-richtlijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen