Palermo-baas bevestigt: "Gattuso onze coach"

Palermo-baas bevestigt: "Gattuso onze coach"

4 juni 2013 – Maurizio Zamparini, de eigenaar van Palermo, heeft bevestigd dat Gennaro Gattuso de nieuwe trainer van zijn club wordt. "De club zal snel met een officieel statement komen", zegt de flamboyante preses tegen Ita Sport Press.

Gattuso moet Palermo terug naar de Serie A leiden. De Sicilianen degradeerden dit seizoen, na negen jaar, naar het tweede niveau. Gattuso, ex-international van Italië, heeft echter niet heel veel ervaring als coach. Deze jaargang werkte hij enkele maanden als speler/trainer bij het Zwitserse FC Sion. Daarvoor was hij jarenlang één van de sterkhouders op het middenveld van AC Milan.

Zamparini is desondanks enthousiast over de oud-speler van AC Milan. "We zijn blij dat we een persoonlijkheid als Gattuso op de bank hebben zitten, iemand die belangrijke hoofdstukken heeft geschreven in de historie van het Italiaanse voetbal", vervolgt Zamparini. Gattuso was onderdeel van de Italiaanse selectie die in 2006 het WK won. "Ik ben er zeker van dat hij ons meteen terugbrengt naar de Serie A."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021