Hofs (30) stopt en wordt jeugdtrainer bij Vitesse

4 juni 2013, 11:08

Hij is pas dertig jaar, maar Nicky Hofs heeft besloten een punt achter zijn carrière te zetten. De éénvoudig Oranje-international gaat als jeugdtrainer aan de slag bij Vitesse, meldt de Arnhemse club. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend.

Hofs zegt deze opvallende keuze mede door blessureleed te hebben gemaakt. "Door fysieke ongemakken heb ik een keuze moeten maken. Dat betekent dat ik stop als voetballer. Ik ben blij dat ik nu als trainer bij Vitesse blijf. Een nieuwe kans. Ik kijk met veel plezier uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt hij op de website van Vitesse.

"Wij zijn erg blij dat een man met een echt Vitesse-hart aan de club verbonden blijft", reageert Joost de Wit, de nieuwe algemeen directeur van Vitesse. "Ons doel was Nicky behouden en dat is gelukt. Samen met hoofd jeugdopleiding Gerry Hamstra wordt nu gekeken bij welk elftal Nicky zich zal voegen als trainer. Naast jeugdtrainer gaat Nicky zich ook inzetten voor de maatschappelijke activiteiten van Vitesse."

Hofs maakte in januari 2002 bij Vitesse zijn debuut in het betaald voetbal en speelde, voordat hij in 2011 terugkeerde in Arnhem, voor Feyenoord en AEL Limassol. Het afgelopen half jaar kwam de middenvelder op huurbasis uit voor Willem II. In maart 2006, tegen Ecuador (1-0), speelde hij zijn enige duel voor het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen