Hoe bereikt PSV het hoofdtoernooi van de CL?

2 juni 2013, 10:45   Bijgewerkt: 3 juni 2013, 16:57

PSV gaat er komende zomer een hele kluif aan krijgen om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Nu vrijwel alle Europese competities ten einde zijn, zijn de mogelijke tegenstanders van de Eindhovense club in de voorronde van het miljoenenbal bekend. Het kan onder meer Arsenal, AC Milan of Schalke 04 treffen.

PSV begint, als nummer twee van de Eredivisie, in de derde kwalificatieronde van de CL voor 'niet-kampioenen'. In de derde kwalificatieronde heeft de club, op basis van de afgelopen jaren behaalde punten, een beschermde status bij de loting. Dat geldt ook voor Olympique Lyon, FC Zenit, Metalist Kharkiv en Fenerbahçe. Tegen deze teams kan PSV in deze kwalificatieronde dus niet loten. De vijf mogelijke tegenstanders zijn FC Salzburg (Oos), FC Nordsjaelland (Den), Grasshoppers (Zwi), Zulte-Waregem (Bel) en de nummer twee van Griekenland, Atromitos of PAOK.

Overleeft PSV deze derde kwalificatieronde, dan komt het in de vierde en laatste ronde terecht. In deze laatste ronde stromen enkele buitenlandse topclubs in, waardoor PSV geen beschermde status meer heeft. De vijf mogelijke tegenstanders zijn Arsenal, AC Milan, Olympique Lyon, Schalke 04 en FC Zenit. Mocht Lyon of Zenit de derde kwalificatieronde niet overleefd hebben, dan schuift PSV op naar de pot met geplaatste teams. De mogelijke tegenstanders zijn dan Real Sociedad uit Spanje, het Portugese Paços de Ferreira én drie winnaars van de derde kwalificatieronde.

Samengevat

Mogelijke tegenstanders PSV in ronde drie: FC Salzburg (Oos), FC Nordsjaelland (Den), Grasshoppers (Zwi), Zulte-Waregem (Bel), Atromitos of PAOK (Gri)

Mogelijke tegenstanders PSV in ronde vier, als Lyon en Zenit ronde drie overleven: Arsenal (Eng), AC Milan (Ita), Olympique Lyon (Fra), Schalke 04 (Dui), FC Zenit (Rus)

Mogelijke tegenstanders PSV in ronde vier, als Lyon of Zenit ronde drie niet overleeft: Real Sociedad (Spa), Paços de Ferreira (Por) en drie winnaars van derde kwalificatieronde. Dit kunnen Fenerbahçe (Tur), Metalist Kharkiv (Oek) en de eerder genoemde teams bij de mogelijke tegenstanders in de derde ronde zijn.

De loting voor de derde kwalificatieronde is op 19 juli, de wedstrijden zijn 30 of 31 juli en 6 of 7 augustus. Vlak daarna, op 9 augustus, vindt de loting plaats voor de vierde kwalificatieronde. Deze duels zijn 20 of 21 augustus en 27 of 28 augustus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen