Real Sociedad snoept Valencia CL-ticket af

1 juni 2013, 22:59   Bijgewerkt: 1 juni 2013, 23:39

Niet Valencia, maar Real Sociedad is in het volgende seizoen de Spaanse vertegenwoordiger in de voorronde van de Champions League. Valencia begon met een voorsprong van twee punten op de Basken aan de laatste speelronde, maar gaf het op visite bij Sevilla FC weg: 4-3 verlies. Real Sociedad profiteerde met een 1-0 overwinning bij Deportivo la Coruna, dat daardoor is gedegradeerd.

Met vier doelpunten was Alvaro Negredo de grote plaaggeest van Valencia, dat op slag van rust met tien man kwam te staan. Jonas kreeg bij een 2-1 achterstand een rode kaart. Real Sociedad strafte de misstap af met een zege bij Deportivo. Antoine Griezmann maakte in de 22ste minuut de goal die achteraf miljoenen waard blijkt te zijn. Sociedad mag immers de voorronde van het miljoenenbal in.

Cadeau kreeg Sociedad het zeker niet, aangezien Deportivo nog tegen degradatie knokte. Door de nederlaag zakken de kustbewoners, in 2004 nog halvefinalist in de Champions League, na één jaar terug naar de tweede divisie. Voorafgaand aan de laatste speeldag stonden ze nog wel boven de rode streep, maar een driepunter van uitgerekend aartsrivaal Celta de Vigo, 1-0 tegen Espanyol, blijkt fataal.

Deportivo degradeert samen met Real Mallorca en Real Zaragoza. Mallorca deed dat met opgeheven hoofd, namelijk met een 4-2 thuiszege op Real Valladolid. Zaragoza, met Glenn Loovens in de basis, ging laat onderuit tegen Atletico Madrid: 1-3.

Waar kampioen FC Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid rechtstreeks de Champions League ingaan, speelt Real Sociedad dus in het voortraject van het miljoenenbal. Valencia gaat als troost, samen met Real Betis Sevilla, Europa League spelen. Sevilla mag door de triomf op Valencia vooralsnog ook Europa in. De Andalusiërs werden 'slechts' negende en Malaga CF (zesde) en Rayo Vallecano (achtste) deden het eigenlijk beter, maar die clubs zijn vanwege hun financiële huishouding uitgesloten. Beide formaties zijn daar wel tegen in beroep gegaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen