'Volgend seizoen twintig clubs in Jupiler League'

27 mei 2013, 21:42   Bijgewerkt: 27 mei 2013, 22:23

De Jupiler League moet komend seizoen gaan bestaan uit twintig clubs. De huidige zestien ploegen zullen, als de plannen doorgaan, twee amateurverenigingen én twee beloftenploegen verwelkomen. De KNVB en de ploegen uit de Jupiler League hebben daarover maandag overeenstemming bereikt, zo maakt de voetbalbond bekend.

De verwachting is dat de kampioenen van de zaterdag-topklasse, Achilles '29, en zondag-topklasse VV Katwijk, en de beloftenelftallen van Ajax en FC Twente toe zullen treden tot de eerste divisie. De KNVB wil dat echter nog niet bevestigen.

Vorige week kwamen de plannen al naar buiten. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) deed al het voorbereidende werk. In samenwerking met alle betrokkenen zullen de plannen nu verder worden uitgewerkt om vervolgens te komen tot formele besluitvorming, die in eerste instantie zal gelden voor de komende twee seizoenen.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen was blij met het resultaat. "Het is in het belang van het gehele betaald voetbal zonder meer een positief gegeven dat we consensus hebben kunnen bereiken. Het uitgangspunt is een competitie met 20 clubs door in principe twee amateurclubs en twee beloftenteams toe te voegen. Wij zullen er gezamenlijk hard aan werken om dit zo spoedig mogelijk te kunnen bekrachtigen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen