Janssen: "Iedereen weet dat we gefaald hebben"

27 mei 2013, 08:57

De ploeg die als titelkandidaat aan het seizoen begon, staat uiteindelijk met lege handen. Voor FC Twente eindigde een jaar om snel te vergeten zondag met een 1-2 zege in de Galgenwaard, wat net niet genoeg was om een Europa League-ticket te veroveren. Dat gaat naar FC Utrecht, dat in Enschede met 0-2 gewonnen had.

"Dit doet zeker pijn, we waren er heel dichtbij", zegt middenvelder Willem Janssen na de wedstrijd in de Galgenwaard, waarin FC Twente een 0-2 voorsprong nam, tegen FCUpdate.nl. "Tegen FC Utrecht zijn we, denk ik, over twee wedstrijden de betere ploeg geweest. Maar we hebben onszelf beide duels in de problemen gebracht."

En dus speelt FC Twente komend jaar, voor het eerst sinds het seizoen 2005/ 2006, geen Europees voetbal. Die klap komt hard aan, stelt Janssen. "Iedereen weet dat we gefaald hebben. Dat is duidelijk als je als zesde eindigt. We hadden het seizoen nog op een positieve manier af kunnen sluiten door deze play-offs te winnen, maar dat is niet gebeurd. Zonde, want de laatste maanden waren we juist weer goed bezig."

"We hebben nu al onze doelstellingen voor dit seizoen niet behaald", concludeert hij. "En dat we volgend seizoen geen Europees voetbal spelen is voor onze spelersgroep heel jammer, dat soort wedstrijden zijn toch speciaal. Daar leer je het meeste van, dat moeten we nu missen. Maar goed, we moeten leren van dit seizoen. En misschien kunnen volgend seizoen wat profijt hebben van ons minder drukke programma."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen