Van der Gun: "Seizoen van mijn dromen"

26 mei 2013, 21:00   Bijgewerkt: 26 mei 2013, 22:13

Hij werd kampioen met Ajax en promoveerde met Swansea City naar de Premier League. Maar dit seizoen met FC Utrecht is voor Cedric van der Gun het hoogtepunt uit zijn carrière geworden. In een bloedstollende play-off tegen FC Twente stelde de ploeg, na als vijfde te zijn geëindigd in de Eredivisie, Europees voetbal veilig. De spits blikt terug op een prachtig jaar. "In de voorbereiding merkte ik al dat het goed zat."

Het werd zondag spannender dan iedereen vooraf verwacht had, want door de 0-2 overwinning van afgelopen donderdag in Enschede leek FC Utrecht de finale van de play-offs om Europees voetbal al beslist te hebben. Maar in de Galgenwaard bleef het tot de laatste seconde spannend. FC Utrecht kwam al voor rust met 0-2 achter, vocht zich terug tot 1-2 en hield in de slotfase vervolgens met hangen en wurgen stand.

"Iedereen dacht dat we twaalfde zouden worden"

Toen de wedstrijd er op zat, barstte een volksfeest van jewelste los. De grasmat van de Galgenwaard stroomde vol met dolblije fans, die samen met de spelers de plaatsing voor Europees voetbal vierden. Het Europa League-ticket werd in de Domstad bejubeld alsof de landstitel of Champions League binnen was.

Galgenwaard

Galgenwaard

"Plezier werkt prestatiebevorderend"

Het prachtseizoen van FC Utrecht heeft tot gevolg dat de club de komende voetbaljaargang Europa in gaat, maar zeker is dat het succesvolle elftal van dit seizoen deels uit elkaar gaat vallen. Jan Wuytens, Edouard Duplan en Anouar Kali kunnen transfervrij weg en diverse andere spelers, zoals verdedigers Mike van der Hoorn en Dave Bulthuis, worden in verband gebracht met grotere clubs.

“De vraag is inderdaad hoe we dat op gaan vangen”, zegt Van der Gun, die zelf onlangs voor één jaar bijtekende. “Maar we moeten vooral reëel blijven. Een seizoen als dit zal je, als FC Utrecht zijnde, niet snel nog een keer meemaken. Dit was zó grandioos. Maar ik ben er volgend seizoen in ieder geval bij, als we Europa in gaan. Dat is voor mij ook de eerste keer sinds 2001, volgens mij. We gaan er, hoe dan ook, iets moois van maken. De groepsfase halen zou een prachtige bonus zijn."

Door: Roland Mather

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen