Milan ontsnapt in Siena en gaat CL-voorronde in

19 mei 2013, 22:43   Bijgewerkt: 19 mei 2013, 22:55

Met veel bloed, zweet en tranen heeft AC Milan zich zondag in de voorronde van de Champions League gespeeld. I Rossoneri stevenden op de laatste speeldag van de Serie A af op een nederlaag bij degradant Siena, maar zetten het duel in de laatste zeven minuten volledig op zijn kop: 1-2. Daarmee bleef Milan concurrent Fiorentina voor. La Viola haalde uit bij het eveneens gedegradeerde Pescara: 1-5.

Met het vertrouwde combinatiespel waarmee Fiorentina al het hele seizoen indruk maakt, voetbalde de equipe van coach Vincenzo Montella zich eenvoudig naar de winst in Pescara: 1-5. Adem Ljajic was met een hattrick de grote man. Ook Matias Fernandez en Stevan Jovetic waren trefzeker namens La Viola.

Fiorentina deed dus in elk geval wat het moest doen en dus kon de blik al snel op Siena- Milan. Daar was het een stuk spannender en leek Siena Fiorentina een grote dienst te bewijzen door de Milanese topclub van winst te houden.

Claudio Terzi zette Siena in de 25ste minuut op 1-0. Hij kon geheel ongedekt raak koppen. Daarna ging Milan op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper Gianluca Pegolo bleek lastig te passeren. Maar een strafschop, verdiend en benut door Mario Balotelli, leidde zes minuten voor tijd dan toch tot de gelijkmaker.

Een gelijkspel was echter niet voldoende, omdat Milan en Fiorentina dan beide op zeventig punten zouden uitkomen en het onderling resultaat in Florentijns voordeel is (5-3). En dus moest Milan er nog één maken en dat lukte. Nota bene verdediger Phillippe Mexes frommelde in de 87ste minuut de verlossende 1-2 binnen.

Milan eindigt daardoor met 72 punten op de derde plaats, met twee punten voorsprong op nummer vier Fiorentina. De Toscanen moeten zich tevreden stellen met een Europa League-ticket. Kampioen Juventus en runner-up Napoli waren al een aantal weken zeker van directe plaatsing voor de Champions League. Dat Milan de voorronde van het miljoenenbal ingaat, mag een prestatie van formaat genoemd worden. Rond de winterstop stonden i Rossoneri nog anoniem in de middenmoot, maar onder aanvoering van aankoop Balotelli werd in 2013 een opmars ingezet.

De strijd om de vijfde plaats, goed voor een Europa League-ticket, was minder spannend. Op bezoek bij Internazionale boekte Udinese zijn achtste zege (2-5) op rij en bleef daarmee AS Roma (2-1 winst op Napoli) en Lazio (1-0 verlies bij Cagliari) voor. Roma en Lazio krijgen volgende week een nieuwe kans om Europees voetbal te halen. De Romeinse aartsrivalen treffen elkaar dan in de bekerfinale.

Inter sluit door het pak slaag tegen Udinese af op een ontluisterende negende plaats. I Nerazzurri speelden een uitstekende eerste seizoenshelft, maar mede door een opeenstapeling van blessuregevallen stortten ze na de winterstop volledig in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen