Go Ahead in slotfase voorbij VVV Venlo

16 mei 2013, 20:36   Bijgewerkt: 16 mei 2013, 21:16

VVV Venlo is de jacht op lijfsbehoud in de Eredivisie met een nederlaag begonnen. De Limburgers gingen donderdag in de nacompetitie met 1-0 onderuit bij Go Ahead Eagles. Xandro Schenk maakte in de tachtigste minuut het verschil.

Go Ahead toonde in de Adelaarshorst het meeste initiatief, maar doordat VVV zijn zaakjes achterin redelijk op orde had, waren de kansen schaars. Pas in de 35ste minuut viel de eerste grote kans te noteren, en die was voor VVV. Ahmed Ammi en Brian Linssen konden een voorzet van Oguzhan Türk net niet binnenlopen.

Drie minuten later werd het bij toeval bijna alsnog 0-1. Guus Joppen wilde voorzetten, maar zijn inzet belandde op de lat. Tien minuten voor tijd had de thuisclub wel succes in de afronding. Xandro Schenk scoorde uit een hoekschop. Hierdoor verdedigt Go Ahead Eagles komende zondag in de return in De Koel een 1-0 voorsprong.