Roda-coach Brood: "Vertrouwen op eigen kwaliteiten"

16 mei 2013, 11:11

Voor Roda JC Kerkrade begint de strijd tegen degradatie vanavond pas echt. In Doetinchem neemt de ploeg het op tegen De Graafschap, dat dit seizoen als zesde eindigde in de Jupiler League. Een lastige klus, vindt Roda-coach Ruud Brood. Hij is er echter van overtuigd dat Roda het karwei tot een goed eind kan brengen.

"De Graafschap heeft de ervaring vanuit de Eredivisie, we moeten ze daarom niet onderschatten. Van de andere kant moeten ze ook juist niet overschat worden", zegt Brood op de clubsite. Hij laat doorschemeren niet echt overtuigd te zijn van de kracht van De Graafschap. "Ik heb beide duels gezien tegen Fortuna Sittard, waarin ze naar mijn mening aan elkaar gewaagd waren. Ik denk dat Fortuna het heeft laten liggen in Doetinchem. De Graafschap voetbalt met een bepaalde strijd en heeft fysieke kracht. Aan de andere kant vind ik het belangrijker dat wij zelf datgene gaan doen en brengen waar we goed in zijn; we moeten vertrouwen op onze eigen kwaliteiten", stelt hij.

Brood, die alleen de geblesseerden Laurent Delorge en Jimmy Hempte mist, erkent dat de druk er vol op staat bij Roda. "Het gaat om behoud van de Eredivisie. De druk zal echter niet alleen bij ons liggen, ik heb begrepen dat er flink gesaneerd moet worden bij De Graafschap als ze niet promoveren dus daar zal ook druk zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen