Strijdlustige Huistra: "Roda heeft veel te verliezen"

Strijdlustige Huistra: "Roda heeft veel te verliezen"

15 mei 2013 – Naast de play-offs om Europees voetbal, worden donderdag ook play-offs om promotie en degradatie gespeeld. In Doetinchem speelt De Graafschap tegen Roda JC Kerkrade, dat dit seizoen teleurstellend als zestiende eindigde in de Eredivisie.

Pieter Huistra, de coach van De Graafschap, benadrukt dat zijn team in een heel andere situatie zit als Roda JC. "Zij moeten nu wel, want zij hebben veel te verliezen", zegt hij op de website van zijn club. "Wij hebben wat te winnen in deze wedstrijden, dus de druk ligt inderdaad bij Roda. Degradatie zou voor hen een grote stap terug zijn. Het is een grote stap terug. Wij hebben dat vorig seizoen meegemaakt. Natuurlijk zou het ons ook pijn doen als we nog een stap terug moeten. Maar nu zijn we in de positie dat we er dichtbij zijn. We zullen er alles aan doen om Roda aan te pakken."

Huistra heeft het dolende Roda JC de afgelopen weken regelmatig aan het werk gezien in de Eredivisie. "Je ziet wel de intenties van de ploeg, waarin vaardige spelers zitten. Roda heeft aan de bal veel beweging. Maar Roda heeft natuurlijk ook mindere punten. Wat die punten zijn? Die houd ik voor me, zodat we kunnen profiteren."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020

  3. zondag 23 februari 2020