Ferdinand vindt het na 81 interlands mooi geweest

15 mei 2013, 09:22   Bijgewerkt: 15 mei 2013, 09:32

Rio Ferdinand is niet langer international van de Engelse nationale ploeg. De 34-jarige verdediger van Manchester United heeft woensdag laten weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor interlands.

"Na lang nadenken heb ik besloten dat dit het juiste moment is om af te zwaaien als international", zegt Ferdinand op de website van de Engelse voetbalbond FA. "Ik ben nu 34 jaar en het is tijd om een stapje opzij te doen, zodat de jeugd een kans kan krijgen. Hierdoor kan ik me volledig op Manchester United richten."

"De nationale ploeg staat er goed voor en er komt een talentvolle generatie aan. Dus het belooft een mooie toekomst te worden", vervolgt Ferdinand. "Het was een grote eer en een voorrecht om, vanaf onder 17, mijn land te vertegenwoordigen."

Ferdinand maakte zestien jaar geleden, tegen Kameroen op Wembley, zijn debuut voor Engeland. Inmiddels heeft hij 81 caps verzameld. Met The Three Lions nam hij deel aan drie WK's, in 1998, 2002 en 2006. In 2010 was hij niet van de partij wegens een blessure. Om diverse redenen speelde hij nooit op een Europese titelstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen