Chelsea tóch zonder Hazard, Terry twijfelgeval

14 mei 2013, 19:46   Bijgewerkt: 14 mei 2013, 20:00

Chelsea moet het woensdag in de finale van de Europa League stellen zonder Eden Hazard. De Belgische smaakmaker van de 'Blues' is weliswaar meegereisd naar Amsterdam, maar heeft te veel last van een hamstringblessure om tegen Benfica te spelen. Achter de inzetbaarheid van aanvoerder John Terry (enkel) staat nog een groot vraagteken, zo liet manager Rafael Benitez dinsdagavond weten.

Hazard en Terry raakten beiden zaterdag geblesseerd in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Aston Villa (2-1). De Engelse verdediger verliet zelfs per brancard het veld nadat hij door zijn enkel was gezwikt. "Het is geen fijne blessure", aldus Benitez. "We besluiten woensdag of John kan spelen." Terry (32) miste vorig jaar de finale van de Champions League tegen Bayern München door een schorsing.

De net 18-jarige Nathan Aké, die in 2011 door Chelsea werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, behoort wel tot de selectie. In de korte tijd dat Benitez bij de Engelse topclub werkt, is hij onder de indruk geraakt van de jonge Hagenaar. "Als je hier maar voor 7 maanden zit, kan je niet veel met de jeugd doen. Maar we hebben wel Aké gebracht, we zijn heel tevreden over hem. Hij heeft veel kwaliteiten, is een heel goede speler. Bovendien hadden we iemand nodig voor de posities waarop hij speelt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen