Jesús: "Benfica heeft prestige teruggevonden"

14 mei 2013, 19:15

Benfica begint woensdag aan zijn negende Europese finale, maar de laatste keer dat de Adelaars die wonnen is al ruim 50 jaar geleden. Aan trainer Jorge Jesús en zijn mannen de taak om tegen Chelsea een einde te maken aan die 'vloek'.

"Benfica is een club met een prachtig verleden, maar dan gaat het vooral om de jaren 60 en 70. Nu hebben we ons verloren prestige teruggevonden", verklaarde Jesús dinsdag in Amsterdam.

Aan de hand van clublegende Eusébio won Benfica in 1961 en 1962 de Europa Cup I. Daarna volgden nog zes Europese finales, maar die gingen allemaal verloren. "We hebben recentelijk nog de halve finale van de Europa League gehaald en vorig jaar de laatste acht in de Champions League. Nu staan we in de finale. We hebben in Europa wel bewezen dat we veel kwaliteiten hebben. Onze reputatie van vroeger is weer terug", aldus Jesús.

De 58-jarige Portugees weet dat volgend jaar de finale van de Champions League in het eigen Estádio da Luz is. "Misschien kunnen we die ook wel halen. Dat zou heel mooi zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen