Ola John kijkt uit naar finale in eigen land

14 mei 2013, 18:37   Bijgewerkt: 14 mei 2013, 19:35

Ola John kijkt vol verwachting uit naar zijn eerste grote finale. De 20-jarige aanvaller neemt het woensdag in de Amsterdam ArenA met Benfica op tegen Chelsea. Van extra spanning is echter geen sprake, zo beweerde John tijdens een drukbezochte persconferentie in de ArenA. "Een wedstrijd is een wedstrijd", meent de Oranje-international. "Maar een finale is natuurlijk wel extra speciaal; niet alleen voor mij, maar voor het hele team en de club."

Het is nog onduidelijk of John woensdagavond een basisplaats krijgt van trainer Jorge Jesús. De geboren Liberiaan viel afgelopen zaterdag tijdens de zo dramatisch verloren competitiekraker tegen FC Porto (2-1) in de slotfase uit met kramp. John heeft in zijn eerste jaar in Portugese dienst echter wel laten zien dat hij het niveau aan kan. Het leverde de vleugelspits zelfs al zijn debuut in Oranje op.

"Ik heb geen last van extra zenuwen. Ik voel wel opwinding, maar dat is iets anders dan nerveus zijn. Ik heb al de nodige wedstrijden in de Champions League en Europa League gespeeld en de bekerfinale met FC Twente. Dit is geen andere wedstrijd dan normaal, al ben ik wel meer opgewonden", zei John, die een zelfverzekerde indruk maakte in de zaal met tientallen camera's op zich gericht.

Volgens de Nederlandse international heeft Benfica de nederlaag tegen Porto, cruciaal in de titelstrijd, snel achter zich gelaten. "Een dag na de wedstrijd hebben we het nog even over Porto gehad, maar we wisten ook dat er een finale in aantocht is. Daarom is de focus snel op Chelsea gegaan. Dat deze wedstrijd in Amsterdam wordt gehouden, is voor mij vooral leuk doordat er nu veel familieleden komen."

Vorig seizoen was Chelsea in de kwartfinale van de Champions League twee keer te sterk voor Benfica. De 'Blues' veroverden uiteindelijk zelfs voor het eerst de 'beker met de grote oren'. Een aantal oudere spelers vertrok, daarvoor in de plaats kwamen jonge en talentvolle spelers als Eden Hazard en Oscar. "Het is een ander team dan vorig jaar, jonger vooral. Zo is Didier Drogba weg en zijn er talentvolle spelers voor terug gehaald. Of ze zwakker zijn? Nou, dat wil ik niet zeggen", aldus John. "Chelsea staat niet voor niets in de finale."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen