Uitgerekend Toni bezegelt lot Palermo

12 mei 2013, 14:34   Bijgewerkt: 12 mei 2013, 15:20

Het doek in de Serie A is gevallen voor Palermo. De Sicilianen verloren zondag met 1-0 bij Fiorentina en kunnen degradatie naar de tweede divisie daardoor niet meer ontlopen. Uitgerekend Luca Toni bezegelde het lot van de Rosanero.

Vooral dankzij de dertig doelpunten van Toni promoveerde Palermo in het seizoen 2003/2004 naar de Serie A. Op het hoogste niveau speelden de eilandbewoners meteen mee in de subtop, maar de laatste jaren ging het steeds minder. Dit seizoen stonden ze vrijwel altijd onder de rode streep. De flamboyante voorzitter Maurizio Zamparini wist van gekkigheid niet hoeveel trainerswissels hij moest doorvoeren.

Uiteindelijk kwam Zamparini weer uit bij Giuseppe Sannino, onder wiens leiding Palermo de competitie ook was begonnen. Met Sannino aan het roer ging het de laatste weken best aardig, maar de opmars kwam te laat om handhaving te bewerkstelligen. Fiorentina gaf de zuiderlingen in Florence het laatste zetje.

De fatale goal viel op slag van rust, uitgerekend via Toni. De geroutineerde spits werd bediend door Juan Cuadrado, De Colombiaanse revelatie werd op zijn beurt vrijgezet met een heerlijke steekpass van Borja Valero, de andere sterkhouder van La Viola. Palermo creëerde wel kansen op het doorweekte veld in Florence. Zo stichtte Ezequiel Muñoz gevaar uit corners, maar de trekker werd niet succesvol overgehaald.

Ook voor Siena is het afgelopen in de Serie A. De Toscaanse formatie gaat later op de dag nog op visite bij Napoli, maar kan door het gelijkspel van Genoa tegen Internazionale niet meer boven de streep komen. Genoa hield i Nerazzurri op 0-0.

Fiorentina is door de winst zeker van Europees voetbal. De Florentijnen mogen zelfs nog hopen op de derde plaats, goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. De achterstand op AC Milan, de nummer drie van de ranglijst, bedraagt één punt. I Rossoneri spelen later op de dag nog wel thuis tegen AS Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen