Maaskant stelt spits Zeefuik niet op tegen Ajax

10 mei 2013, 14:57

Género Zeefuik verschijnt zondag, in de thuiswedstrijd tegen Ajax, niet aan de aftrap bij FC Groningen. Coach Robert Maaskant geeft de voorkeur aan een andere type spits, zegt hij op de clubwebsite. "Hij was te wisselvallig in de afgelopen weken."

Maaskant denkt dat de bonkige Zeefuik, met zijn speelstijl, niet de juiste man is tegen de kersverse landskampioen. "Zijn kracht ligt in balbezit op de rand van de zestien van de tegenstander. Zondag verwachten we toch iets verder van de goal van Ajax te staan. Met meer ruimtes zijn spelers als David Texeira en Alex Christovao van grotere waarde. Of Zeefuik bij ‘de achttien’ zit, beslissen we zaterdag nog", zegt de coach.

"We zullen zondag compact spelen en vanuit de tactische discipline", vervolgt Maaskant, die met zijn team nog één punt nodig heeft om zeker te zijn van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Hij verwacht dat punt zeker niet cadeau te krijgen van Ajax. "We weten exact wat bij Ajax de instelling is. Het zijn op en top profs die het seizoen hier goed willen afsluiten. En wij willen dat punt binnen slepen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen