Opgeleefde Downing hoopt bij Liverpool te blijven

10 mei 2013, 10:35

Een half jaar geleden was hij afgeschreven en mocht hij van Liverpool op zoek naar een nieuwe club, maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit voor Stewart Downing. De middenvelder hoopt ook na dit seizoen op Anfield Road te spelen.

Downing kende een slechte start van dit seizoen. Tot half november stond hij slechts één keer in de basis, waarna hij van Liverpool te horen kreeg dat hij in januari mocht vertrekken. Hij bleef echter en omdat teamgenoten te maken kregen met blessures en vormverlies, veroverde de Brit zowaar weer een basisplaats. De laatste maanden steekt hij in uitstekende vorm, waardoor een langer verblijf plotseling lonkt.

"Dit is de voetballerij, hè", zegt Downing (28) bij Sky Sports over zijn merkwaardige seizoen. "Toen ik eenmaal in de ploeg kwam, vond ik mijn vorm terug en ging het steeds beter. Zelf hoop ik bij deze club te kunnen blijven. Ik heb positieve signalen ontvangen van de clubleiding, maar uiteindelijk ligt de beslissing bij de manager."

Liverpool nam Downing in de zomer van 2011 over van Aston Villa. Eerder speelde de vleugelspeler, die 34 interlands achter zijn naam heeft staan, voor Middlesbrough.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen