Marcellis: "Maher is toe aan volgende stap"

9 mei 2013, 22:11

Zelfs zijn teamgenoot Dirk Marcellis erkent dat Adam Maher eigenlijk te goed geworden is voor AZ. De 19-jarige spelmaker, die in de belangstelling staat van PSV en Ajax, is volgens Marcellis klaar voor de stap naar een absolute topclub.

“Adam is verschrikkelijk goed”, zegt Marcellis tegen FCUpdate.nl. “Hij is toe aan een stap hogerop en dat zou ik hem ook van harte gunnen. Alles ziet er bij hem zo makkelijk uit. Hij is allround, is eigenlijk in alles heel goed. Ik denk dat het voor hem goed zou zijn om volgend seizoen bij een club te spelen waar hij om de titel speelt. En dan hoop ik dat hij voor die club net zo belangrijk kan zijn als voor ons, dit seizoen.”

Mede dankzij een weergaloze Maher, die voor de 1-0 zorgde, won AZ de bekerfinale tegen PSV met 2-1. De Alkmaarders kwamen snel 2-0 voor en hoewel PSV al na een half uur de 2-1 maakte, bleef de gelijkmaker in het laatste uur van de wedstrijd uit. “In de tweede helft, toen we wisten dat PSV op jacht zou gaan naar de 2-2, hebben we het behoorlijk goed gedaan”, vindt Marcellis. “In de slotfase hoop je natuurlijk alleen maar dat de scheidsrechter affluit en dat de bal niet alsnog nét goed valt voor PSV.”

Zelf viel Marcellis halverwege de tweede helft uit met knieklachten. “Daar heb ik al een tijdje last van”, zegt de rechtsback. Wat er precies met zijn gewricht aan de hand is, wil de drievoudig Oranje-international niet zeggen. “We komen binnenkort misschien met een persverklaring. Ik heb er al een tijdje last, we hebben het aardig stil weten te houden. Wat het is? Dat zeg ik niet. Binnenkort brengen we wel iets naar buiten.”

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen