Napoli in Champions League, Inter verliest weer

8 mei 2013, 22:49   Bijgewerkt: 9 mei 2013, 00:41

In de Serie A hebben kampioen Juventus, Napoli en Fiorentina woensdag geen punten laten liggen. Juventus, dat zich zondag van de 29ste landstitel verzekerde, zegevierde op bezoek bij Atalanta met 0-1, Napoli haalde uit in en tegen Bologna (0-3), terwijl Fiorentina de Toscaanse derby bij Siena moeizaam met 0-1 won. Internazionale stelde weer teleur, thuis tegen Lazio werd met 1-3 verloren.

Aangezien er voor Juventus toch niets meer op het spel stond - het is immers al met een straatlengte voorsprong kampioen - gunde coach Antonio Conte een aantal gebruikelijke basisspelers rust in Bergamo. Maar ook met een veredeld B-elftal konden i Bianconeri winnen, al was de marge klein. Alessandro Matri tekende in de achttiende minuut voor de enige treffer (0-1). Het duel lag enige tijd stil omdat fans vuurwerk op de grasmat van het Stadio Atleti Azzurri d'Italia gooiden.

Napoli had eerder dit seizoen twee keer verloren van Bologna, in de competitie en beker, maar blameerde zich deze keer niet. De Partenopei nam wel pas na de doelwissel afstand van de middenmoter. Marek Hamsik, Edinson Cavani en Blerim Dzemaili maakten tussen de 53ste en 67ste minuut de doelpunten: 0-3.

Napoli vergroot met de overwinning de voorsprong op nummer drie AC Milan tot zeven punten en is daarmee, met nog twee speelrondes te gaan, zeker van directe kwalificatie voor de Champions League. Milan moet zich richten op de derde plaats, goed voor een plek in de voorronde van het miljoenenbal. Dat ziet er goed uit voor i Rossoneri, die eerder op de avond met 0-4 wonnen bij degradant Pescara.

De voorsprong op nummer vier Fiorentina bedraagt vier punten. La Viola maakte op visite bij streekrivaal Siena geen fout: 0-1. Gonzalo Rodriguez maakte de enige goal. De verdediger tikte in de veertiende minuut van dichtbij binnen, na een actie van captain Manuel Pasqual op de rechterflank. Fiorentina was via Borja Valero (paal) en Luca Toni (lat, voor een leeg doel) dichtbij de 0-2, maar die bleef uit. Daardoor bleef Siena erin geloven en kreeg het de Fiorentina-defensie een paar keer aan het wankelen, maar de gelijkmaker viel niet. Wel raakte ook de thuisclub de lat.

Fiorentina verdedigt een voorsprong van vier punten op nummer vijf Udinese. De equipe uit Friuli triomfeerde met 2-3 bij laagvlieger Palermo, ondanks een gemiste strafschop van sterspeler. Antonio Di Natale. Fiorentina heeft zes punten meer dan nummers zes AS Roma en Lazio. Roma verloor dinsdag, zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg, onverdiend van Chievo (0-1). Lazio vloerde Inter (1-3).

Sergio Floccari, Anderson Hernanes (strafschop) en Ogenyi Onazi waren trefzeker namens Lazio in het Stadio Giuseppe Meazza. Tussendoor was het door blessures geplaagde Inter via Ricardo Alvarez nog wel op 1-1 gekomen. Inter staat nu vijf punten achter op de Romeinse clubs en lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten. I Nerazzurri wonnen slechts één van hun zes laatste competitieduels.

Onderin lijken Palermo en Siena samen met Pescara af te zakken naar de Serie B. Door de nederlagen hebben de clubs nu respectievelijk vier en zes punten minder dan Genoa, dat op de veilige zeventiende plaats staat. Genoa hield Torino op 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen