Man City met keeper Pantelimon in FA Cup-finale

Man City met keeper Pantelimon in FA Cup-finale

6 mei 2013 – Het doel van Manchester City wordt komende zaterdag, in de finale van de FA Cup, níet verdedigd door Joe Hart. De vaste eerste doelman van City en de nationale ploeg van Engeland moet van coach Roberto Mancini op de bank plaatsnemen.

Mancini geeft in de eindstrijd op Wembley de voorkeur aan Costel Pantelimon, de tweede keeper van Man City. Omdat de Roemeen dit seizoen alle wedstrijden in de FA Cup mocht keepen, vindt de Italiaan het niet eerlijk om hem nu voor de finale te passeren. "Costel verdient het om te spelen", zegt hij in Engelse media. "We hebben aan het begin van dit seizoen besloten dat hij zijn kans zou krijgen in nationale bekerwedstrijden. Ik denk dus niet dat ik nu, voor de finale, voor Joe Hart kies."

Hart liet de afgelopen periode meerdere keren weten dat hij graag zou spelen op Wembley. Mancini heeft daar echter geen boodschap aan, zegt hij. "Joe heeft twee jaar geleden de FA Cup gewonnen en vorig seizoen de landstitel veroverd. Hij is de beste keeper van Engeland en moet blij zijn dat zijn collega nu deze kans krijgt."

In de finale van de FA Cup speelt City tegen degradatiekandidaat Wigan Athletic.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 3 augustus 2020

  2. zondag 2 augustus 2020