Elm: "Lekker dat we nu Europees voetbal hebben"

6 mei 2013, 08:51

AZ was één van de grote winnaars van de voorlaatste speelronde in de Eredivisie. Door middel van een 4-0 overwinning op PEC Zwolle speelde de club zich definitief veilig en omdat PSV door de resultaten op andere velden officieus zeker is van de tweede plaats in de Eredivisie, kan een Europa League-ticket AZ niet meer ontgaan.

Omdat PSV tweede wordt en dus de Champions League-voorronde in gaat, is AZ als bekerfinalist automatisch zeker van een Europa League-plek. Zelfs als het donderdag in de finale verliest van PSV, mogen de Alkmaarders volgend seizoen Europa in.

"Het is lekker dat we nu Europees voetbal hebben", zegt Viktor Elm, tegen PEC Zwolle maker van de 1-0, op de website van AZ. Een zeer moeizaam seizoen lijkt zo voor AZ toch nog zeer positief te eindigen. "Een mooi eind? Als we de bekerfinale winnen wel, ja. Daar richten we ons nu op. En in de competitie kunnen we nog hoger eindigen. We kunnen sc Heerenveen nog voorbij als wij winnen en zij nog een keer verliezen."

Tegen Zwolle kon AZ het zich veroorloven om enigszins rustig aan te doen, geeft Elm toe. Hij hoopt dat zijn ploeg daar donderdag de vruchten van plukt. "Toen de winst zeker was, hebben we onszelf wat gespaard. Bij een tegenaanval liepen we niet allemaal meer met onze man mee terug. Zo konden we een beetje rust pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen