Opwarmertje CL-finale eindigt onbeslist

4 mei 2013, 20:31   Bijgewerkt: 4 mei 2013, 21:57

De kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München, het opwarmertje voor de Champions League-finale van 25 mei, heeft zaterdag weinig vermaak geboden. De wedstrijd op het Signal-Iduna-Park eindigde in 1-1.

Kevin Grosskreutz zette Dortmund in de elfde minuut op voorsprong. Hij dook op voorbij de tweede paal en volleerde raak, op aangeven van Jakub Blaszczykowski. Twaalf minuten later bepaalde Mario Gomez de eindscore op 1-1. De spits kopte onberispelijk raak op een voorzet van Rafinha.

De Braziliaanse Bayern-verdediger haalde het einde van de wedstrijd niet. Na 64 minuten kreeg hij zijn tweede gele kaart, na een duel met Blaszczykowski. Vlak daarvoor had Robert Lewandowski verzuimd Dortmund op 2-1 te zetten. De Poolse spits zag zijn penalty worden gered door Manuel Neuer. De elfmetertrap werd toegekend vanwege een handsbal van Jérome Boateng.

Daarna boden Dortmund en Bayern geen spektakel meer. Ze zijn al zeker van respectievelijk de tweede en eerste positie in de Duitse competitie. Derhalve kreeg bij beide teams een aantal spelers rust. Bij Bayern was Arjen Robben absent.