Cambuur promoveert na prachtige ontknoping

3 mei 2013, 21:51   Bijgewerkt: 3 mei 2013, 23:26

SC Cambuur keert na dertien jaar terug in de Eredivisie. De Friese ploeg van coach Henk de Jong stelde vrijdag, in een zinderende laatste speelronde, de titel in de Jupiler League veilig. Het won met 0-2 bij Excelsior en profiteerde daarmee optimaal van de 3-1 nederlaag die FC Volendam leed bij Go Ahead Eagles. Daarmee werden de twee punten achterstand op de Wijdbroeken weggewerkt.

Ook gezien de tussenstand bij Excelsior- Cambuur zat Volendam op rozen. Maar in Deventer kantelde het spelbeeld. Go Ahead kwam steeds beter in de wedstrijd en Marnix Kolder drukte dat uit in de score. De voormalige spits van SC Veendam maakte na een half uur gelijk, door in de rebound vanuit een lastige hoek Sonny Stevens te passeren. Dik tien minuten later tekende Kolder ook voor de 2-1, dit keer na een goede voorzet van Cendrino Misidjan vanaf de linkerflank.

FC Volendam-trainer Hans de Koning moest, met dit scenario, wel iets bedenken in de rust.  Maar, welk plannetje hij ook uit de hoge hoed wilde toveren, het werkte niet. Want Go Ahead kwam net zo fel de kleedkamer uit als het de eerste helft had beëindigd. Na een actie van Jarchinio Antonia kwam Xander Houtkoop net tekort om binnen te tikken. Een minuut later bracht Antonia zelf de 3-1 op het scorebord. De oud-Ajacied omspeelde Stevens en schoof de bal beheerst in het lege doel.

Excelsior had in het laatste kwartier een man minder om iets aan de stand te veranderen. Elvis Manu kreeg een rode kaart voor een wilde trap aan Cambuur-keeper Leonard Nienhuis, die geblesseerd uitviel en zich moest laten vervangen door Dennis Telgenkamp. Ook Volendam speelde het laatste kwartier tegen tien man - Vriends kreeg twee keer geel - maar wist daarvan niet meer te profiteren. Daarmee was het gebeurd, helemaal omdat Adnane Tighadouini Cambuur nog op 0-2 zette.

Cambuur speelde in het seizoen 1999/2000 voor het laatst in de Eredivisie. Toen degradeerden de noorderlingen via de play-offs. In totaal speelden ze vier jaar op het hoogste niveau, met een vertiende plaats bij het debuut in 1993 als beste notering.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen