Chelsea voorkomt stunt met sterke tweede helft

2 mei 2013, 22:56   Bijgewerkt: 3 mei 2013, 00:09

Chelsea staat voor het tweede jaar op rij in de finale van een Europees bekertoernooi. De ploeg uit Londen won ook de thuiswedstrijd in de halve finales van de Europa League van FC Basel: 3-1. Vorige week werd het in Zwitserland al 2-1 voor de winnaar van de Champions League van afgelopen seizoen. In de finale in Amsterdam treft Chelsea op 15 mei Benfica, dat met 3-1 won van Fenerbahçe.

Via Fernando Torres en Ramires kreeg de thuisploeg twee grote kansen om de score te openen, maar het was Basel dat in de blessuretijd van de eerste helft de leiding nam. De Egyptenaar Mohamed Salah glipte achter de laatste linie van Chelsea langs en krulde de bal met zijn linker in de verre hoek: 0-1.

Binnen een kwartier na rust had Chelsea de opgelopen schade meer dan goedgemaakt. Eerste maakte Torres gelijk door de rebound van een schot van Frank Lampard binnen te tikken, waarna Victor Moses al snel de 2-1 scoorde. Na krap een uur zorgde David Luiz voor het hoogtepunt van de wedstrijd door de bal van grote afstand in de kruising te krullen. De Braziliaan maakte in de slotfase nog plaats voor de pas 18-jarige Nederlander Nathan Aké.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen