Kuyt en John willen voorbeeld Robben volgen

Ger
2 mei 2013, 17:30   Bijgewerkt: 2 mei 2013, 17:35

Arjen Robben voorziet de finale van de Champions League later deze maand van een Nederlands tintje. De vleugelspeler van Bayern München werkte woensdagavond met een trefzekere uithaal mee aan de onluisterende ontmanteling van FC Barcelona. De eindstrijd van de Europa League zal op woensdag 15 mei nog nadrukkelijker oranje kleuren. In Amsterdam gaat Dirk Kuyt of Ola John op jacht naar de hoofdprijs.

Het optreden van landgenoot John in het Sükrü Saraçoglu Stadion was ronduit ongelukkig. De enkelvoudig international werkte tegenstander Gökhan Gönül in de extra tijd van de eerste helft naar de grond binnen het eigen strafschopgebied. De toegekende penalty werd weliswaar niet benut door Cristian, maar door een gele kaart moet John vanavond de return in Portugal aan zich voorbij laten gaan.

De geschorste John krijgt op de tribunes van het Estadio Da Luz gezelschap van veel Fenerbahçe-supporters. Vanuit Istanbul zijn 5.000 fanatieke fans meegereisd, terwijl ook vanuit andere landen ongetwijfeld de nodige Turkse voetballiefhebbers naar Lissabon zullen komen. Trainer Aykut Kocaman van Fenerbahçe kan geen beroep doen op drie basiskrachten. Raúl Meireles is geblesseerd en Mehmet Topal en Pierre Webó zijn geschorst.

De andere Europa League-finalist komt uit het tweeluik tussen Chelsea en FC Basel. De Londenaren verdedigen op het eigen Stamford Bridge een 2-1 marge. David Luiz bezorgde Chelsea in de eerste wedstrijd vlak voor het einde de winst. Dat was extra pijnlijk voor de Zwitsers, aangezien de Braziliaan door een zware overtreding eigenlijk niet meer op het veld had mogen staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen