Heynckes: "Bewijzen dat 4-0 geen geluk was"

30 april 2013, 15:42   Bijgewerkt: 30 april 2013, 16:00

Jupp Heynckes heeft vertrouwen in de return tegen FC Barcelona, woensdag in de halve finale van de Champions League. De trainer van Bayern München acht zijn team capabel genoeg om doelpunten te maken in Camp Nou, waar de kampioen van Duitsland een 4-0 voorsprong verdedigt.

"We hebben onze eigen voetbalfilosofie en dit seizoen hebben we bewezen dat Bayern een geweldig team heeft, dat uitstekend voetbalt", zei Heynckes dinsdag op de persconferentie. "We zijn in staat om morgen te scoren in Camp Nou. We moeten niet te veel denken aan het resultaat uit de eerste ontmoeting. Barcelona speelt al zoveel jaren op topniveau. Wij willen bewijzen dat die 4-0 geen geluk was."

Indien Bayern geen fout maakt, bereikt het voor de derde keer in vier jaar de finale van het miljoenenbal. Vorig jaar werd na strafschoppen verloren van Chelsea, twee seizoenen daarvoor was Internazionale te sterk.

"Als je verliest op de manier waarop wij afgelopen seizoen hebben gedaan tegen Chelsea, dan doet dat pijn", vervolgde Heynckes. "Sommige clubs zijn dan gebroken, maar bij Bayern heeft iedereen het positief opgepakt. We hebben veranderingen doorgevoerd, versterkingen gehaald en de teamspirit aangescherpt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen