Goossens: "Rotseizoen toch positief afsluiten"

28 april 2013, 20:00

Met twee goals en twee assists was John Goossens één van de uitblinkers bij Feyenoord in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (6-0). De linkspoot miste vrijwel de hele eerste helft van het seizoen door blessures, maar laat op de valreep alsnog zien waarom de Rotterdamse club hem gehaald heeft. "Deze kans moet ik grijpen."

Een beetje dubbel is zijn gevoel er wel bij, dat geeft hij eerlijk toe. Want als zijn teamgenoot Jean-Paul Boëtius niet geblesseerd geraakt was, had Goossens deze kans niet gekregen. Maar door de blessure van de jonge aanvaller is de voormalig NEC'er in deze laatste weken van het seizoen de linksbuiten van Feyenoord.

Want spelen, dat heeft Goossens het afgelopen jaar weinig gedaan. Hij sukkelde maanden met blessures en speelde tot eind januari maar één competitiewedstrijd. “Een rotseizoen”, noemt Goossens zijn eerste jaar in de Kuip dan ook.

Die kans krijgt hij dus omdat Boëtius door een enkelblessure voorlopig uitgeschakeld is. En dus is Goossens, ondanks al die maanden blessures, ineens basisspeler. “Dat ik niet meer verwacht”, geeft hij toe. “Ik realiseer me dat deze mogelijkheid zich voordoet door de blessure van Jean-Paul. Zo'n blessure gun je natuurlijk niemand, maar ik ben me er heel bewust van dat dit voor mij een kans is die ik moet grijpen.”

Tegen Heracles Almelo lukt dat heel aardig. Goossens opende de score met een fraaie vrije trap, verzorgde de assist bij de 2-0 van Graziano Pellè en de 5-0 van Ruben Schaken en bepaalde met een kopbal de eindstand op 6-0. Vergeten lijken de blessures die hij gehad heeft, Goossens speelde alsof hij nooit anders gedaan heeft. “Ook al ben je er lang uit geweest, bepaalde talenten en kwaliteiten blijven. Ik ben nu ook topfit, sinds half januari eigenlijk al. De trainer heeft altijd vertrouwen in me gehad en de supporters ook, merkte ik. Heel mooi dat ik ze nu terug kan betalen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen