Dortmund te sterk voor Fortuna Düsseldorf

27 april 2013, 20:28   Bijgewerkt: 27 april 2013, 23:00

Borussia Dortmund heeft de galavoorstelling van afgelopen woensdag tegen Real Madrid in de Champions League (4-1) een goed vervolg gegeven. De uittredend kampioen boekte zaterdag een 1-2 zege bij Fortuna Düsseldorf.

Oud-Feyenoorder Nuri Sahin en Jakub Blaszczykowski maakten de goals voor Dortmund in Düsseldorf. Pas vlak voor tijd slaagde de thuisclub erin iets terug te doen. Adam Bodzek tekende in de 88ste minuut voor de 1-2.

Robert Lewandowski, tegen Real Madrid goed voor alle vier de doelpunten van Dortmund, kreeg rust voor de return van komende dinsdag in Spanje. De Pool mocht twintig minuten voor tijd wel invallen van coach Jürgen Klopp.

Dortmund staat stevig op de tweede plaats in de Bundesliga. De achterstand op kampioen Bayern München bedraagt twintig punten, de voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen is acht punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!