Bayern zet zegereeks voort tegen Freiburg

Ger
27 april 2013, 17:27   Bijgewerkt: 27 april 2013, 19:36

Bayern München blijft de zeges aaneen rijgen. De manschappen van trainer Jupp Heynckes waren zaterdag op eigen veld met 1-0 te sterk voor SC Freiburg. Xherdan Sahqiri was na 35 minuten verantwoordelijk voor de enige treffer. Bij de thuisploeg kregen diverse vaste krachten rust, onder wie Arjen Robben.

Bayern lijkt inmiddels te zijn vergeten hoe het voelt om te verliezen. Voor de kampioen van Duitsland was het al de veertiende opeenvolgende competitiezege. Ook in Europa maakt Bayern deze voetbaljaargang grote indruk. Afgelopen dinsdag werd FC Barcelona op nog indrukwekkende wijze verslagen (4-0).

Bayer Leverkusen was thuis te sterk voor Werder Bremen: 1-0. Voor de nummer drie van de ranglijst schoot Stefan Kiessling vanaf de penaltystip raak. VfL Wolfsburg hield de volle winst over aan het thuisduel met Borussia Mönchengladbach: 3-1. Bas Dost speelde een bescheiden rol. De spits viel bij de thuisploeg na 79 minuten in. Luuk de Jong was vlak daarvoor op het veld verschenen namens Gladbach.

Marcel de Jong, oud-speler van Roda JC, was belangrijk bij FC Augsburg. In de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart scoorde hij het tweede doelpunt. Een benutte strafschop van oud-PSV'er Timmy Simons kon 1.FC Nürnberg niet aan punten helpen. Bij 1899 Hoffenheim werd met 2-1 verloren.