KNVB bestraft Van Dijk, 'PSV-uit' op de tocht

22 april 2013, 15:21   Bijgewerkt: 22 april 2013, 16:47

FC Groningen moet het zaterdag, in de uitwedstrijd tegen PSV, vermoedelijk stellen zonder Virgil van Dijk. De verdediger heeft van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Van Dijk kreeg zaterdag tegen ADO Den Haag rood omdat hij, volgens arbiter Van Sichem, te wild inkwam op tegenstander Dico Koppers. Als de verdediger de straf accepteert, mist hij de uitwedstrijd tegen PSV van komende zaterdag. Een week later, als FC Groningen naar VVV Venlo moet, is hij dan weer wel speelgerechtigd.

Direct na de wedstrijd tegen ADO liet Robert Maaskant, de coach van FC Groningen, weten dat hij rekende op vrijspraak voor Van Dijk. "Er zijn dit seizoen wel vaker spelers bij ons vrijgesproken van een rode kaart. Dat gaat ook deze keer weer gebeuren", sprak hij zonder enige twijfel. "Virgil kwam wel stevig inglijden, maar hij ging in de richting van de bal, voor zijn tegenstander langs. Dit was hoogstens geel. Er zal geen commissie in Zeist te vinden zijn, die het anders zal zien", stelde de coach.

Of FC Groningen en Van Dijk het voorstel accepteren is nog niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen