"Suarez heeft primitieve reactie niet onder controle"

Ger
22 april 2013, 14:20

Luis Suarez liet zich zondag opnieuw van zijn meest waanzinnige kant zien. De aanvaller van Liverpool beet tijdens het duel met Chelsea tegenstander Branislav Ivanovic in diens bovenarm. "Suarez heeft een probleem, die conclusie kan wel getrokken worden", zegt sportpsycholoog Mitchel Kevenaar.

Door zijn tanden in Ivanovic te zetten, heeft de 26-jarige Suarez voor een enorme rel gezorgd in Engeland. Het incident ontging scheidsrechter Rob Friend, maar aangezien zijn beet werd vastgelegd door de aanwezige camera's, buigt de Engelse voetbalbond zich over het bizarre voorval. De oud-Ajacied, die zondagavond op Twitter uitgebreid zijn excuses aanbood voor zijn wangedrag, is door de Britse pers inmiddels omgedoopt tot de 'Kannibaal van Anfield' en de 'Dracula van de Reds'.

wereldbeker

wereldbeker

Volgens Kevenaar kan het geen kwaad als Liverpool een diepere blik in de psyche van Suarez gaat nemen. "Ik kijk altijd naar de persoonlijkheidseigenschappen van de sporters waarmee ik werk. Iedereen heeft zijn eigen manier van reageren. Als er een onwenselijk patroon aanwezig is, ga je daarmee aan de slag. Het is duidelijk dat de actie van Suarez onwenselijk is. Dat heeft hij inmiddels zelf ook toegegeven." Als hij wil, kan Suarez een eerste stap zetten door te beginnen met een cursus woedebeheersing. De Engelse spelersvakbond heeft hem maandag hulp aangeboden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen