Gözübüyük wil beelden terug kunnen zien

20 april 2013, 09:09   Bijgewerkt: 20 april 2013, 10:34

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük zou graag gebruik willen maken van elektronische beelden. Dat vertelde hij gisteren aan Eredivisie Live, na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen. Gözübüyük onthield Ajax twee keer een strafschop.

Al na zes minuten spelen maakte Heerenveen-verdediger Ramon Zomer hands in het eigen strafschopgebied, maar dat merkte Gözübüyük niet op. “Ik kijk op de rug van Schöne en zie het niet", legde de scheidsrechter uit. “Maar die bal moet op de stip. Als ik de beelden erbij pak is de overtreding op Eriksen ook binnen het strafschopgebied. Ook een penalty dus. Bij die laatste handsbal weet ik het niet. Dat is moeilijk", doelde hij op een ongelukkige actie van Heerenveen-verdediger Van Anholt.

Voor Gözübüyük zou het gebruik maken van elektronische hulpmiddelen veel schelen. “Het probleem is gewoon dat wij binnen twee seconden moeten beslissen. We kunnen niet alles zes of zeven keer terugkijken. Als we gebruik kunnen maken van beelden, dan staan we hier niet steeds. Dat zou me veel waard zijn.”

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen