Siem de Jong: "We moeten knop snel omzetten"

Ger
19 april 2013, 23:57

Ajax heeft de concurrenten in de titelrace vrijdagavond onbedoeld weer zicht geschonken op de kampioensschaal. In een uitverkochte Amsterdam ArenA liet de koploper twee punten liggen tegen SC Heerenveen (1-1). Siem de Jong is kritisch over het optreden van zijn ploeg.

"Na de openingstreffer hebben we onszelf uit de wedstrijd gespeeld", zegt de aanvoerder van Ajax tegenover FCUpdate.nl. "We begonnen heel goed, zoals vaker dit seizoen. Maar onze valkuil is dat we na een voorsprong ook regelmatig het initiatief uit handen geven. Dat moeten we echt verbeteren. Dit resultaat is een teleurstelling, maar we moeten de knop niettemin snel omzetten. De focus moet in deze cruciale fase van het seizoen snel weer op de volgende wedstrijd komen te liggen."

"Na de 1-1 was ons spel te opportunistisch", blikt De Jong terug op de fase na het doelpunt van Alfred Finnbogason. "We hadden toen nog alle tijd om de schade te repareren, maar we maakten veel verkeerde beslissingen. Ons slordige spel schonk Heerenveen bovendien enkele kansen in de counter. Zo is het een vervelende avond geworden, maar we moeten onszelf niet in de put praten. We zijn nog steeds de koploper, en dat blijven we ook na deze speelronde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen