Kalisse: "Vieze aap geen reden tot ontslag"

16 april 2013, 08:37

Moussa Kalisse begrijpt er niets van dat hij weggestuurd is bij FC Dordrecht. De club besloot eind vorige week het huurcontract met de aanvaller op te zeggen omdat hij zich 'niet aan de gedragsregels' zou hebben gehouden. Kalisse erkent dat hij over de schreef gegaan is, maar vond zijn gedrag geen reden voor een ontslag.

In AD Sportwereld geeft Kalisse toe dat hij 'opkankeren' riep naar ploeggenoot Lars Veldwijk en een andere teamgenoot, Jeffrey Fortes, 'vieze aap' noemde. Hij erkent dat hij dit niet had moeten doen, maar vindt het geen reden voor een breuk. "Ik snap dat het voor de buitenwereld erg kan overkomen. Maar zoiets gebeurt in het heetst van de strijd. Ik ben geen racist, of een kwade gozer. Ik heb gewoon een fout gemaakt."

Met name het woord 'opkankeren' ligt gevoelig bij FC Dordrecht, aangezien coach Theo Bos onlangs aan die ziekte overleed. "Mijn eigen beste vriend is ook aan die ziekte overleden. Dat geeft toch wel aan dat het een onbewuste uitspraak is geweest. En natuurlijk was Jeffrey ook boos op me. Maar we hebben het direct uitgesproken", verdedigt Kalisse zich. Hij heeft zelf het idee dat een incident met directeur Marco Boogers, na de wedstrijd tegen Cambuur, aanleiding was voor zijn ontslag. Toen Boogers de confrontatie met de spelersgroep aanging, gaf Kalisse weerwoord. "Hij kan dat niet hebben en heeft toen een excuus gezocht om mij weg te sturen."

De 29-jarige Kalisse is door Dordrecht teruggestuurd naar zijn club Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen