Van Hanegem: "Bijna medelijden met Van Bommel"

15 april 2013, 09:45

Willem van Hanegem heeft zondag met weinig plezier voor de televisie gezeten. Van de competitiewedstrijden RKC Waalwijk- Feyenoord en PSV- Ajax werd de oud-international niet vrolijk, zegt hij in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld.

"Heel soms gaat voetbal me tegenstaan en dat had ik gisteren bij PSV-Ajax, nadat ook RKC-Feyenoord al veel van me gevraagd had", schrijft de voormalig middenvelder. "Hoeveel spelers voelen zich nog verantwoordelijk voor hun club, vraag ik me wel eens af. Als je toch speelt om de titel en je moet tegen RKC of je moet tegen een Ajax wat heus niet op zijn best speelt. Dan geef je toch alles? Dan kom je je afspraken toch na? Dan ga je toch door het vuur voor wat je supporters van je verlangen?"

"Als ik naar Mark van Bommel zit te kijken, zoals gistermiddag tegen Ajax, dan krijg ik bijna medelijden met zo'n gast. Je zult maar routinier zijn, alles geven om het te kunnen belopen, maar om je heen zie je een stel domoren verzaken. Verschrikkelijk moet dat zijn. In zijn plaats zou ik een jongen als Hutchinson misschien wel een schop hebben gegeven en ik denk dat de aanvoerder dat ook had gewild", stelt hij.

"Gedrevenheid opbrengen voor je club en je supporters is een kwestie van fatsoen", vervolgt Van Hanegem zijn relaas. "Je dóet het gewoon, al was het alleen maar omdat je 'tig' keer meer verdient dan al die supporters. Maar juist op dat gebied zag ik PSV en in Waalwijk ook Feyenoord door het ijs zakken. En ik weet zeker, omdat ik zulke dingen wel eens hoor, dat het in de kleedkamer van PSV vrij snel na de wedstrijd alweer ging over de moeilijke uitwedstrijd van de Los Angeles Clippers bij de Memphis Grizzlies. Maar de Clippers wonnen wel en PSV dus niet, de uilskuikens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen